Gastlessen - Stichting Veteranen Hart van Brabant

Title
Ga naar de inhoud

Gastlessen

Stichting Veteranen Hart van Brabant

“Veteraan in de Klas” is het educatieve scholenprogramma van het Nationaal Comité Veteranendag dat wordt uitgevoerd door ruim 300 vrijwilligers van het Veteraneninstituut. Militairen, zowel mannen als vrouwen, zetten zich overal ter wereld in in dienst van de vrede of in oorlog. Veteranen van uiteenlopende oorlogen en vredesmissies (denk aan Nieuw-Guinea, Libanon, Bosnië of Afghanistan) bezoeken scholen en gaan in gesprek met leerlingen over hun uitzending.

Gastlessen van veteranen zijn een goed voorbeeld van levend en bevraagbaar onderwijs. De kracht zit in de persoonlijke verhalen over militaire ervaringen en de gevolgen daarvan.

Een gastles van ‘Veteraan in de Klas’ sluit naadloos aan bij uiteenlopende vakken en opleidingen. Denk hierbij aan burgerschapsvorming, geschiedenis, filosofie, verpleegkunde, PABO of culturele maatschappelijke vorming. Daarnaast kan een gastles ook aansluiten bij uiteenlopende thema’s zoals oorlog en vrede, huisvesting, hygiëne, pesten, 4&5 mei en levensbeschouwing. Het programma richt zich op groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het gehele middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs.

Voor meer informatie over het scholenprogramma kunt u terecht op de Facebookpagina of de website van “Veteraan in de Klas”. Bent u, na het lezen van deze pagina, overtuigd van het nut en het doel van deze lessen? Vraag dan hier een veteraan in uw klas aan!

Het is tevens mogelijk om met uw leerlingen naar ons Veteranen Ontmoetingscentrum te komen. In onze vergaderzaal hebben we voldoende ruimte en mogelijkheden om de les tot een succes te maken. Hier kunt u terecht voor meer informatie.
© 2019 - Stichting Veteranen Hart van Brabant.
Powered by Twenty-four Seven. Alle rechten voorbehouden.

Stichting Veteranen Hart van Brabant
Matterhornstraat 1
5022 PA Tilburg

T 013 - 30 500 55

K.v.K. 60039795  RSIN 853742157
Terug naar de inhoud