Veteranenconcert - Stichting veteranen hart van brabant

Ga naar de inhoud
Veteranenconcert “Saluut! Een groet aan de veteranen!”
 
Op 15 oktober aanstaande organiseert de Gildenbond Kaatsheuvel, in samenwerking met de Stichting Veteranen Hart van Brabant, twee Veteranenconcerten! Aansluitend aan deze concerten, brengen ook een drietal rock-coverbands belangeloos een saluut aan de veteranen.
 
Het tournee van het veteranenconcert “Saluut! Een groet aan de veteranen!” van Fanfare Bereden Wapens onder leiding van ritmeester Harold Lenssen en met medewerking van zangeres Renée van Bavel is wegens succes verlengd. Vanaf 5 mei gaan de zangeres en de fanfare van de Koninklijke Landmacht, nogmaals op tournee door het hele land om te spelen voor de veteranen.

"Ik was er één in de zaal, één van de velen: Een veteraan niet wetend wat te verwachten. Je had met veteranen gesproken en na die gesprekken deze nummers gemaakt. Je nummers raakten mij diep, alsof je zelf een veteraan was, de gevoelens wist je perfect te verwoorden. Diverse keren een dikke brok in mijn keel gehad. Dank je wel! Ik hoop dat je met dit optreden doorgaat om nog meer veteranen te kunnen raken.”, schrijft veteraan Marc G.

Het concertprogramma "Saluut! Een groet aan de veteranen" zet de veteraan op een muzikale wijze in het (theater)licht. Het is een eerbetoon aan de Nederlandse veteraan en geeft de burger de kans een kijkje te nemen in de wereld van de veteraan. "Want hoe is dat om uitgezonden te worden en daarna weer in de rij bij de Albert Heijn te staan?" dat vroeg zangeres Renee van Bavel, die het concertprogramma schreef, zich af toen ze n.a.v. haar bijdrage aan de Herdenking op monument kamp Vught door Het Nationaal Comité Veteranendag gevraagd werd een concert voor de veteranen te maken. Renee is op onderzoek gegaan en heeft aan de hand van vele gesprekken die ze had met veteranen van uiteenlopende leeftijden en missies, nummers zoals bijv. "Frank is terug""Brief" en "Srebrenica"geschreven. 
 
Aansluitend aan de concerten van het Fanfare Bereden Wapens, zullen “The Difference”, “Flabbergasted” en “AR!E” belangeloos een avondvullend een pop- rockconcert geven.
 
The Difference bijt rond 18.30 uur de spits af. Jong, energiek, up to date, uitdagend maar bovenal willen ze met hun muzikaliteit het publiek laten genieten!
De vijfkoppige band bestaat uit Remco Klerks (drums), Hidde van Brouwershaven (basgitaar), Tijn Schellekens (gitaar), Bob van den Elshout (gitaar) en Fleur Heijne (zang).
 
In 2011 werden er via het Dr. Mollercollege kunstklassen gegeven en de Music’scool in Waalwijk verzorgde hiervoor de popklassen. Verschillende leerlingen werden samengevoegd en uiteindelijk ontstond er chemie in deze band.
Thijs de Jong (gitarist en zanger van Present Danger) begeleide deze band naar een hoger niveau.
Het repertoire bestaat o.a. uit Anouk, Pretty Reckless, Led Zeppelin, Foo Fighters, Nirvana, Golden Earring en Joan Jett & The Blackhearts.
 
Flabbergasted ontstond in 2002, toen nog onder de naam ‘Moller-ex’. Met als thuisbasis de gymzaal van het Dr. Mollercollege in Waalwijk werd geschaafd aan verschillende pop/rockcovers om deze uiteindelijk ‘live’ te vertolken. In verschillende kroegjes en muziekcentra in Waalwijk en omgeving werden optredens gegeven. Na enkele jaren veranderde de formatie van de band en bleven Camiel (drums), Pierre (basgitaar), Joost (gitaar en zang) en Kim (zang) met z’n vieren over.

Wat kun je verwachten op een avond met Flabbergasted? Het repertoire bestaat uit met name pop/rockcovers: van Herman Brood tot Kings of Leon, maar ook Anouk, Pink, Triggerfinger en Kensington komen voorbij. Regelmatig wordt het repertoire bijgewerkt en aangevuld.

AR!E sluit de avond af. Het rockt, het feest, het improviseert, het overtuigt, het gaat anders dan anders, het weet ’t dak er vanaf te blazen en het zorgt voor chaos…Dat is exact waar AR!E voor staat!

Onder het motto “Live is alles anders” en gewapend met een Rock ’n Roll bus afgeladen vol met gitaren, versterkers en drums doen ze al meer dan 15 jaar vele plaatsen in Nederland en zelfs België aan. En men kan met overtuiging zeggen: AR!E kwam, AR!E zag en AR!E overwon! Of de heren in een kroeg of een megafeesttent staan doet er niet toe…Niet alleen het dak, maar ook de voorgevel wordt ervan af geblazen!

AR!E was eerder te horen bij Ruud de Wild op Q-Music en deelde het podium met o.a. BZB, WC Experience, The Dirty Daddies, Rattlesnake Shake en The Heinoos!  AR!E voelt zich overal thuis en past zich overal aan!!

Tot slot: AR!E speelt geen verzoeknummers, tenzij mensen erom vragen…!

AR!E is: Gert-Jan Smit (zang), Meindert de Laat (gitaar en backing vocals), Mark Nerings (gitaar en backing vocals), Sjors van der Pluijm (basgitaar en backing vocals) en Stefan Poortvliet (drums en backing vocals)

Het concert vindt plaats in “de Gildenbond”, Monseigneur Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel.
De zaal is open om 14.30 uur en de toegang is gratis, ook voor niet-veteranen!
 
Programma:
14.30 uur: Zaal open
15.00 uur: 1e Concert “Saluut! Een groet aan de veteranen!”
17.00 uur: 2e Concert “Saluut! Een groet aan de veteranen!”
18.30 uur: The Difference
20.00 uur: Flabbergasted
21.30 uur: AR!E
01.00 uur: Einde concertavond
Tussen de optredens zal DJ Underground tacticz, zelf veteraan (onder andere Dutchbat II), zorgen voor muziek!
 
Voor meer informatie kunt u terecht op onze Facebook-pagina en op onze website.
Wilt u, in verband met lichamelijke beperkingen, graag een stoel reserveren? Neemt u dan contact op met “de Gildenbond” op 0416-272226, of stuur een mail aan info@gildenbond.nl.
© 2014 - Conective. Alle rechten voorbehouden.
Hosting en design conective.nl
Terug naar de inhoud