Regionale Veteranendag - Stichting veteranen hart van brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Regionale Veteranendag 2015
 
Inmiddels kijken we terug op een geslaagde editie van de Regionale Veteranendag 2015. Het Willemsplein in het centrum van Tilburg werd belegerd door voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, Korea, de Unifil periode en dit jaar ook groene voertuigen uit de jaren ’80 en ’90. Er werd gespeeddate met veteranen, geschoten met een Bofort 40L70 en kon je proeven van noodrantsoenen uit een veldkeuken.
 
Voor de genodigde veteranen uit de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Loon op Zand en dit jaar voor het eerst Hilvarenbeek hadden we een bijzonder programma samengesteld in de Raadszaal.
Karin  Bruers interviewde onder andere locoburgemeester Hans Kokke, zelf Bosnië veteraan, over het belang van deze middag en uiteraard kwamen zijn eigen ervaringen ook aan bod.
Na het indrukwekkende verhaal van Generaal bd. Peter van Uhm, die ook zijn adoptiehond Zander meegenomen had, decoreerde hij vijf veteranen met het draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede.
Uiteraard konden we het niet laten, om ook Generaal bd. Ted Meines een woord te laten spreken aan de aanwezige veteranen.
De muzikale ondersteuning was dit jaar in handen van The Big Yank (Mark Chernek van Stichting Music4Vets) en van het Tilburgse barbershopkoor T-SiNG. Tot slot was er uiteraard de gelegenheid voor een gezellige borrel in het stadhuis.
 
Mede door het geweldige weer, was het een fantastische dag!
Foto’s van deze dag vindt u hier.
 
Uiteraard zitten we niet bij de pakken neer en gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwe editie. Deze zal plaatsvinden op 29 oktober 2016 in de gemeente Loon op Zand.
Wilt u op de hoogte blijven? Houdt dan onze Facebookpagina en Twitter in de gaten!
 
Heeft u vragen, tips of ideeën? Bent u bereid en vindt u het leuk om mee te werken in deze werkgroep? Voor meer informatie kun u ons bereiken via de secretaris.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu