Bestuur - Stichting veteranen hart van brabant

Ga naar de inhoud

Wie zijn wij?
Het bestuur bestaat momenteel uit drie veteranen afkomstig uit de land- en luchtmacht. Wij organiseerden met veel succes en plezier de Regionale Veteranendag 2013 met de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Goirle en Oisterwijk en andere vrijwilligers. Toch wilden we méér doen om de maatschappelijke waardering en erkenning voor veteranen in de regio te stimuleren. We willen een platform zijn en mensen met elkaar in verbinding stellen, om zo de onderlinge contacten en relaties van veteranen te verbeteren. Samen optrekken: veteranen van en voor veteranen.

Voorzitter
Pim van der Velden is afkomstig uit de Landmacht en werkte als ambulancechauffeur in voormalig Joegoslavië. Hij is in de periode 1995-1996 uitgezonden met de VN-vredesmacht UNPROFOR – IFOR. Sinds 1996 is Pim niet meer in actieve dienst, maar werkzaam binnen de horeca. Daarnaast geeft hij gastlessen voor het scholenproject "Verhalen van Veteranen". Als horecaman weet Pim de juiste inschatting te maken van mensen en hun behoeften om daar snel op in te kunnen spelen.

Secretaris
Tom Elands heeft van 1999 t/m 2005 bij 12 infanterie bataljon Luchtmobiele Brigade Regiment van Heutz gezeten. Na de luchtmobiele opleiding is hij als infanterist bij 12 Alfa als verkenner aan het werk gegaan. In deze periode is hij oa met ISAF naar Afghanistan geweest. Tijdens zijn diensttijd heeft Tom een studie commerciële economie gevolgd en positief afgesloten. Momenteel is Tom aan het werk als commercieel manager in de keuken branche.

Penningmeester
Bart van Lier werkte in bij de Landmacht als commandant Mortiergroep. Hij is op vredesmissie geweest naar Libanon in 1980-1981 met de VN-vredesmacht UNIFIL. In 1981 verruilde Bart de landmacht voor de IT, sinds 2012 is hij daarnaast gastspreker voor "Verhalen van Veteranen". Als IT-er weet Bart hoe belangrijk structuren en verbindingen zijn om processen in goede banen te leiden.

Bestuurslid Zorg

Rob van Deursen heeft 23 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt, waarvan 19 jaar bij de Geneeskundige Troepen en 4 jaar bij de Nationale Reserve. Hij is in 1994 met UNPROFOR uitgezonden geweest naar Bosnië, als Medic. Vanwege zijn achtergrond in de verschillende vormen van hulpverlening, houdt Rob zich binnen de Stichting vooral bezig met de “veteranenzorg”. Hij is ook Nuldelijns Veteranenhelper.

Algemeen Bestuurslid

Toine van Boxtel heeft tot juni 2012 bij de Genie gewerkt en na ruim 38 jaar defensie verlaten. In die periode is hij 2 maal uitgezonden geweest, in 1999/2000 naar kosovo met KFOR 1 en in 2007 naar Uruzghan in Afghanistan in 2007met TFU 2/3, PRT 3.
Momenteel werk ik via een uitzendbureau 2 a 3 dagen in de week en houdt mij bezig met sporten. In de periode bij defensie heb ik aardig wat mensen kennis opgedaan en weet meestal snel wat voor vlees ik in de kuip heb. Ben vooral een teamplayer.

Algemeen Bestuurslid

André van den Heuvel heeft als TS-er KPL1 Takelwagenchauffeur bij Defensie gewerkt. Van mei 1982 tot november 1982 is hij naar Libanon (Haris) uitgezonden geweest onder UNIFIL. In september 1984 heeft hij de dienst verlaten en heeft sindsdien als vrachtwagenchauffeur door heel Europa gezworven. Mede door zijn achtergrond is André erg handig en heeft een “hands-on” mentaliteit.

© 2014 - Conective. Alle rechten voorbehouden.
Hosting en design conective.nl
Terug naar de inhoud